Rahinaa.biz / Lehti / Pikselihuijarit rahan perässä

Pikselihuijarit rahan perässä

Julkaistu: 29. helmikuuta 2008 Kategoria: uutinen

Mikä on tämä maaginen könttisumman maksava Pixelpattern?

Päivitys. Tapahtunutta voi pitää myös:

Money was paid for a site’s design two years ago, not a content management system or extended support and a misunderstanding of what the proper way to go about branding is.

Heidän taholtaan asia on siis eräällä tavalla selvitetty, sisällönjärjestelmä on siis feikkiä brändittämistä, eikä siitä makseta vaan sivustoista maksetaan. Niin kuuluu väite ainakin heidän taholtaan. Kuitenkaan en poista viestiä, enkä muokkaa mitään väitteitä, sillä sehän on heidän tunnustuksensa takana, eikö olekin? Sillä tämä on blogi, enkä kannata sensuuria saati muuta viestien jälkeenpäin poistamista, joka on yleensä erityisen pupumainen tapa perääntyä. Toiseeksen tuokin väite perustuu vain toisen ihmisen sanaan, eikös Futuroninkin sivuilla luvata taivasta ja maata?

Tässä on siis alkuperäinen viesti, sen kaikessa komeudessaan:

Tämän kyseisen aamun aikana tuli ilmi eräs huijaus netin maailmassa. Minäkin liityn tähän juttuun, sillä yhdestä minun mainitsemasta linkistä kaikki alkoi, ja IRC:ssä huomasimme lisää asioita, kun panimme Textpattern kommuunin viisaat päät yhteen. Tuloksen oli vastaus: eräs yritys myi ja myy ilmaista Textpattern sisällönhallintajärjestelmää maksullisena ohjelmana, väittäen sitä omakseen – ilman lupaa, lisenssien vastaisesti, jos he siis eivät käytä GPL:ää tai GNU:ta riippuen käytetyn lähdekoodin versiosta.

Kaikki alkoi kun eräs heidän palvelujaan tilannut saapui Textpatternin foorumille pyytäen apua sivustonsa hallinnassa. Sattumalta heidän sivustonsa oli tehnyt Pixelcore Studio joka myös löytyy huijarimyynnin takaa. He olivat myös myyneet tälle henkilölle, NordicStorm nimimerkin takana, “softansa”, eli Textpatternin. Yhteishintaa softalle tulee 350 dollaria asennuksesta, plus 35-50 dollaria kuukausimaksua aina maailman tappiin asti. Tosin ainakaan NordicStorm:in tilanteessa asia ei näytä näin olevan – näin hän ainakin väittää ja sanoo saaneensa softan ilmaiseksi sivuston kyytipoikana.

Tämän foorumilla apua pyytäneen henkilön kautta yhdistimme tekijät, löytäessämme heidän sivustonsa, Pixelcorestudio.com:in, jossa he myyvät palveluitaan, mukaanlukien Textpatternia ja WordPressiä. Molempia täysin laittomasti tai ainakin epäsuotavasti, rippuen taas lisenssikurveista, jos ne siis maksavat senttiäkään. Ilmaisena niiden levittäminen ei ole laitonta, mutta kuitenkin omissa nimissä aika epäsuotavaa ja hävettävää, jos tavoitteena on suuri skeema, sekä omana projektina julistaminen.

Kuitenkaan ei ole edes kulunut kymmentä minuuttia huomaamisestamme, ovat he editoineet koko sivustonsa ja poistaneet kaikki todisteet Textpatternin laittomasta myymisestä. Toisaalta heidän sivustossaan on muutenkin aukkoja ja aikamaista esittämistä.

Tämäkään ei ole oikein, ei ollenkaan, kun juttuun yhdistetään muu laiton toiminta, johon kuuluu avoimella lisenssillä varustettujen järjestelmien myyminen (Textpattern), peittely, tekijänoikeuksien rikkominen ja asiakkaiden hylkääminen rahan saamisen jälkeen. Kaiken lisäksi kaikki maksulliset lisäosat “Pixelpatterniin” ovat oikeasti Textpattern liitännäisiä, tosin seikka on piilotettu. Joukosta löytyy niin upm_image_popper, Tiny_MCE integraatio, kuten monien muiden uhriksi joutuneiden webkehittäjien liitännäisiä.

Of course setting up and customizing Textpattern takes time, and of course you can charge folks for doing so. It is not okay to claim that you are providing something original when you are not, or to charge folks for enabling “extra features” that you’ve first disabled in that pre-existing free and open source software. - Mary at Textpattern.com

Lisää tietoa asiasta löytyy Maryn julkaisemasta artikkelista Textpattern.com:in blogissa. Naurettavinta tässä kaikessa on, että Pixelpatternin kirjautumissivulla lukee selvästi: “Login to Textpattern”.

Kommentointi suljettu [2] Tagit:


Petri kirjoitti 29. helmikuuta 2008:

Pixelpatternin “tekijät” olleet rahan perässä. Halvaksihan se heille tulee jos vain muutamaa tiedostoa ovat muokanneet alkuperäisestä Textpatternista. Tuon tempun jälkeen yrityksellä (siltä se vaikuttaa, en tiedä onko kyseessä virallisesti rekisteröity firma) ei ole kovin positiivista mainetta Internetissä.

Gocom kirjoitti 1. maaliskuuta 2008:

Todellakin, vaikka järjestelmää tarjotaankin yleensä kyytipoikana sivustojen kanssa, mutta kuitenkin niissäkin tilanteissa se saa asiakkaalta suosiota esiin, sehän kuitenkin näyttä että “meillä on osaamista”.

Mutta toisaalta heidän nettisivuillaan oli sivut joissa Pixelpattern järjestelmää myytiin 350 dollarin hintaan, jota ei voi pitää erehdyksenä, jos siinä niin lukee.

Tämän bloggauksen kommentointi on suljettu, sen oltua auki 29. helmikuuta 2008 lähtien kuusi viikkoa. Tuona aika merkintä sai 2 kommenttia. Merkinnän kestolinkki: http://www.rahinaa.biz/lehti/pikselihuijarit-rahan-perassa

Elämä on pääasiassa kahvia, taiteilua, ohjelmointia, musaa, tunteita, nauttimista, aurinkoa, kävelemistä, kokkaamista, elokuvia hitusella kauneutta, sekä vastakohtaista rumuutta.

© Copyright 2008 Jukka Svahn. All rights reserved. Sivun ylälaitaan